Heleboel nazomerse activiteiten bij 't Uilekot

21 september 2024 | Damien De Leeuw | Activiteiten

Archieffoto

Zaterdag 28.09, 20u30: Concert 'Don Kapot'

De muziekband Don Kapot stelt op zaterdag 28 september hun album ‘I Love Tempo’ voor in vzw ’t Uilekot. Dit Brusselse punkjazz trio heeft zijn radicale sound met nieuwe instrumenten, meer effecten, wat gitaar en complexe ritmes aangevuld. Zij krijgen vier sterren van De Standaard en Mojo. Verwacht jou aan een mix van freejazz, afrobeat en krautpunk. De muzikanten zijn: Giotis Damianidis (bas, gitaar), Viktor Perdieus (sax, fluit, toetsen), Jakob Warmenbol (drum).

Inkom: € 9 (en €7 leden ’t Uilekot en klein inkomen).

Deuren: 20u, concert 20u30. Toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mits seintje vooraf via uilekot@skynet.be

Locatie: 't Uilekot vzw, Groenlaan 41, Herzele.

Info en contact: www.uilekot.org

 

Zondag 13.10, 20u: Concert 'Gulo Gang'

Tijdens 'bollekeskermis' (verkiezingsdag én kermiszondag) op zondag 13.10 heeft 't Uilekot de band Gulo Gang te gast om 20u. Verwacht jou aan zweterige underground rock uit het Gentse met veel gitaar, sax, power en een vleugje synths, harmonieën en melancholie. Denk Morphine, Viagra Boys, Cake, King Gizzard,… De kwetsbare, unieke stem van frontman Michiel D’haeze en de scheurende sax van zijn broer Kris vormen de kern van de sound. Ondersteund door een pompende punkbas en ijzersterke drums, komen ze volledig tot hun recht. De muzikanten zijn: Michiel D’Haeze (gitaar, stem), Brecht Verschueren (drum), Egon van ertvelde (elektronica, gitaar, stem), Kris D’Haeze (blazer, stem), Gilles Boone (bas). Inkom: vrije bijdrage

Locatie: 't Uilekot vzw, Groenlaan 41, Herzele.

Info en contact: www.uilekot.org

 

Woensdag 16.10, 12u: Mosselke Zoet

Naar aanleiding van de kermis en jaarmarkt in het centrum van Herzele is er opnieuw Mosselke Zoet aan ’t Uilekot. Zij serveren van 12u tot 15u verse mosselen (Neeltje Jans, Zeeland). Er is mosselen natuur met stokbrood en mayonaise aan €21, een kleine portie is €12.
Reserveren is nodig, ten laatste zondag 13.10 via www.uilekot.org of ter plaatse in hun café. Betalen doe je bij arriveren (cash of payconic) of op voorhand op het rekeningnummer van ’t Uilekot: BE63 89191400 1708 (met vermelding ‘Mosselke Zoet’ + aantal personen). De mosselen worden geserveerd per tafel en in volgorde van arriveren. Het café is dan doorlopend open van 9u – 17u.

Locatie: ’t Uilekot vzw, Groenlaan 41, Herzele.

 

Samenwerkingen Goed Geboekt

Na een succesvolle muzikaal-literaire zomer zet ’t Uilekot het project Goed Geboek verder en in samenwerking met een aantal partners.
Op maandag 14.10, 19u, is er in samenwerking met Bibliotheek Herzele in ’t Ryckbosch (Kloosterstraat 42, Herzele) de workshop ‘Wijs, maar niet uitgelezen’. De warmte van voorgelezen worden kent geen leeftijdslimieten. Tijdens de uiteenzetting ontdek je hoe je ouderen kan meeslepen in verhalen. Iedereen gratis welkom, maar inschrijven nodig. Op donderdag 17.10 om 14u is er dan de eerste filosofische leesclub van HuisvandeMens Zottegem (Hoogstraat 42, Zottegem). Het eerste boek dat ze bespreken is ‘Een boekje troost’ van de auteur Jürgen Pieters. Gratis deelname, en er is ook een drankje en knabbel voorzien. Op zondag 17.11, 15u werkt ’t Uilekot vzw dan samen met Jochie en Jochie (Letterkouter 6, Zottegem) in kader van Voorleesweek 2024 en Nationale Vrouwendag. Auteur Anneleen Van Offel stelt daar haar boek ‘De stem van Sulina’ voor. Het is een lyrische roman over de geboorte van een moeder, een vrouw die reist langs de oevers van de Donau, van de bron in het Zwarte Woud tot de monding in de Zwarte Zee. Hierna is er nog een muzikale noot voorzien. Deze duo-voorstelling kost €5 en Jochie en Jochie serveert ter plaatse hun warme wafels.

Wie ook een laagdrempelige voorlees- of boekenactiviteit wil organiseren, kan via dit project financiële of promotionele ondersteuning krijgen. Ook vrijwilligers binnen dit project zijn welkom. Neem bij interesse vrijblijvend contact op.

Info en inschrijven: www.goedgeboekt.be

Reclamebanner