Herzelenaren vieren 40 jaar bib

20 oktober 2024 | HelemaalHerzele | Cultuur

Jonas Van Boxstael 'Karatekip' ©Lokaal bestuur Herzele

De Herzeelse bib is graag gezien! Afgelopen zaterdag zakten er immers heel wat Herzelenaren en streekgenoten af naar De Wattenfabriek om de 40ste verjaardag van de bibliotheek in Herzele te vieren. Feest, boeiende gesprekken en gezellig druk omschrijven de dag perfect. Ook de rest van de maand oktober valt er nog heel wat te beleven in De Wattenfabriek.

De festiviteiten begonnen zaterdag 5 oktober 2024 al vroeg in de bibliotheek met een heerlijk ontbijt. Meer dan honderd bib-liefhebbers zakten af naar De Wattenfabriek om herinneringen op te halen aan de afgelopen 40 jaar van de Herzeelse bibliotheek.

Ook Bart Moeyaert, die in de voormiddag een lezing gaf ter gelegenheid van de 40 jaar bib, mocht rekenen op talrijk publiek. Zo’n negentig personen luisterden geboeid naar wat hij te zeggen had. “Bart Moeyaert was echt in topvorm”, klinkt het bij Heleen Eeman, bibliothecaris in De Wattenfabriek. “De lezing is behoorlijk uitgelopen, omdat er vanuit het publiek heel wat vragen kwamen voor hem. Ook achteraf hebben we enthousiaste berichten gekregen van mensen die erbij waren. Een schot in de roos dus!

Naast Bart Moeyaert die een lezing gaf, stelde de 9-jarige Jonas Van Boxstael zijn allereerste boek ‘Karatekip’ voor. Dat is vanaf deze week te vinden in de bibliotheek.

Afsluiten werd er gedaan met een aperitief. Er werd getoast op de bibliotheek en wie wou kon een foto maken in de verjaardagsstoel.

Maar … niet getreurd als je de festiviteiten afgelopen zaterdag hebt gemist. Tot en met 25 oktober 2024 valt er nog heel wat te beleven in de bib. Zo kan je de fototentoonstelling ’40 jaar bib’ ontdekken. Deze tentoonstelling vormt een tijdreis doorheen de afgelopen 40 jaar van de bib: leuke momenten, terugkerende activiteiten en straffe mijlpalen. In de foyer is er een kunstwerk van de leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunst in Herzele te bewonderen.

Wie zichzelf creatief wil uitleven kan de bib verjaardagwensen bezorgen. In de bibliotheek zijn er kaartjes te vinden waar je jouw persoonlijke boodschap op kan schrijven. Alle ontvangen kaartjes worden omhoog gehangen in de bibliotheek, om de verjaardagssfeer helemaal af te maken.

De jongste bibgangers kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd. Voor de 40e verjaardag van de Herzeelse bibliotheek zijn er namelijk kleurplaten gemaakt. Die kunnen kinderen extra feestelijk inkleuren en bezorgen aan de balie in de bib. Eind oktober wordt een winnaar getrokken.

Later deze maand volgt daarnaast nog de BibHZ, die je onderdompelt in de afgelopen 40 jaar van de bib. Zak af naar De Wattenfabriek, geniet en schrijf mee aan de volgende 40 jaar van de bib!

Foto's

Reclamebanner