GO! atheneum Herzele bouwt bij en breidt uit

2 september 2024 | HelemaalHerzele | Jeugd

Vandaag liepen meer dan 200 nieuwe leerlingen voor het eerst de poorten van het Atheneum Herzele binnen. Vorige week werden zij samen met hun ouders hartelijk ontvangen tijdens de infoavond. Voor 110 eerstejaars was dit een warme kennismaking met hun nieuwe schoolomgeving en met de leerkracht-coaches die hen het komende schooljaar persoonlijk zullen begeleiden.

Directeur Sandy Maegerman: "Elke jaar opnieuw zetten wij als team alles op alles om onze nieuwe leerlingen meteen een positief gevoel te bezorgen. De overstap naar het middelbaar of de keuze voor een nieuwe school brengt zowel bij kinderen, als hun ouders een gezonde dosis stress met zich mee. Door onze individuele aanpak en persoonlijke begeleiding, waarbij leerkrachten fungeren als coaches, proberen wij al vanaf dag één rust te brengen. De zogenaamde gouden weken starten bij ons al vanaf het infomoment."

gsm-loze campus

Nieuw dit schooljaar is de keuze voor een gsm-loze campus. "Op deze manier wil de school een veilige en productieve leeromgeving waarborgen, waarin leerlingen zich optimaal kunnen concentreren op hun schoolwerk en sociale interacties."

Met de komst van de container-units breidt de middelbare school vanaf maandag ook letterlijk uit. "Door de innovatieve onderwijsaanpak binnen onze school werden klasmuren de voorbije jaren letterlijk doorbroken. Vernieuwend onderwijs kan enkel wanneer klasruimtes anders benut worden. Deze noodzaak aan ruimte leidde er, in combinatie met de continue groei van het leerlingaantal, toe dat we beslist hebben om uit te breiden met de plaatsing van maar liefst 36 container-units. Deze units bieden plaats aan 12 leslokalen en zullen in hoofdzaak gebruikt worden voor de clusterwerking", aldus de directeur.

De school biedt vanaf dit schooljaar een totaal van 28 verschillende studierichtingen aan. Sandy Maegerman: "Onze bewuste keuze om studierichtingen aan te bieden in de drie verschillende finaliteiten (doorstroom, dubbele finaliteit en arbeidsmarktgericht) en binnen vier verschillende domeinen (stem, maatschappij & welzijn, economie & organisatie, sport) maakt ons uniek in de regio. Het komende schooljaar breiden we bijkomend uit met drie nieuwe studierichtingen binnen de dubbele finaliteit. We starten in de tweede graad op met de richting ‘bedrijf & organisatie’ in het derde jaar en in het vijfde jaar introduceren we de richtingen ‘commerciële organisatie’ en ‘bouwtechnieken’."

Met een bewuste keuze voor een zeer divers en ruim aanbod aan uiteenlopende studierichtingen in de regio bouwt het Atheneum Herzele verder aan een warme toekomst voor haar leerlingen. Voor meer info over de innovatieve werking en het uitgebreide studieaanbod kan u terecht op de Facebook- en Instagrampagina van de school of op de schoolwebsite https://www.atheneum-herzele.be

Reclamebanner