Dag van de Jeugd in Herzele op zaterdag 7 september

4 september 2024 | HelemaalHerzele | Jeugd

Op zaterdag 7 september viert Herzele de Dag van de Jeugd met een uitgebreid programma op de Burchtsite. Het evenement start om 14:00 uur met het jaarlijkse Burchtfeest, een springkastelenfestijn georganiseerd door de Herzeelse jeugdgemeenteraad. 

Dit jaar staat het Burchtfeest in het teken van het thema 'ruimte', en er zullen dan ook heel wat attracties in dat thema zijn. De dag wordt afgesloten met verschillende muzikale optredens, beginnend om 17:00 uur met de LOCO KIDS DISCO. Om 19:00 uur volgt een officieel gedeelte, waarna om 20:30 uur de feestelijkheden worden voortgezet met een fuif ter ere van 30 jaar jeugdraad. De avond wordt muzikaal ingeleid door Sven Ornelis, gevolgd door lokale dj Vossiebob. Vervolgens nemen Tagmag-dj Broken Age, MNM-fenomeen Manuals, en als afsluiter 5NAPBACK het over.

Lees verder onder de affiche.

Schepen Benjamin Rogiers, al 24 jaar betrokken bij de jeugdraad, waarvan de laatste 12 jaar als schepen van jeugd, benadrukt het belang van de jeugdraad: "Reeds 30 jaar staat de jeugdraad garant voor de vertegenwoordiging en ondersteuning van onze jeugd en jeugdbewegingen. Met hun adviezen hebben zij doorheen die 30 jaar onze gemeente meehelpen groeien en bloeien. Zo stonden zij aan de wieg van het skatepark en houden zij de vinger aan de pols wat betreft de lokalen voor jeugdbewegingen. Daarnaast organiseren zij jaarlijks de Roefeldag en voorheen ook de paaseierenzoektocht." Voorzitter Elien Van Styvendael voegt toe: "Ik ben bijzonder trots om als voorzitter dit feestelijk evenement mee te mogen organiseren. We hopen dat we met deze gratis dag alle jongeren van Herzele kunnen laten meegenieten van ons dertigjarig bestaan."

De Dag van de Jeugd vindt plaats op de Burchtsite, is volledig gratis en duurt tot 3:00 uur 's nachts.

Foto's

Reclamebanner