Nieuw boek over Tweede Wereldoorlog in Herzele

8 augustus 2024 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

De rode draad vormen 40 interviews met mensen die aan De Hellebaard het verhaal deden over hun eigen wedervaren tijdens de oorlog of over gebeurtenissen waarbij mensen uit hun directe omgeving betrokken waren. "Video-opnames van de gesprekken werden verwerkt in 12 hoofdstukken die alle aspecten van het leven tijdens de oorlog behandelen: het militaire, vluchtelingen, voedselvoorziening, verzet, de bevrijding..." alsdus de fiere auteur Dirk Van Melkebeke.

Ook delicate onderwerpen ging de auteur niet uit de weg: "Ook het smokkelen en de collaboratie komen aan bod. Elk hoofdstuk wordt geplaatst in de algemene historische contect en wat dat betekende voor elk van onze acht deelgemeenten."

Het boek (harde cover, A4-formaat met circa 300 bladzijden) is vlot leesbaar en bevat een paar honderd foto's en documenten, waarvan sommige een uniek karakter hebben. Wie nu al zeker wil zijn van een exemplaar kan voorinschrijven en 35 euro storten op het rekeningnummer BE66 0013 8239 9843 met vermelding van boek WO2. Na de voorinschrijving (tot 31 augustus) betaal je 40 euro. Wil je het boek toegestuurd krijgen, dan betaal je 11 euro extra verzendingskosten.

Reclamebanner