Vrije Basisscholen Groot-Herzele gaan samen voor uitdagende doelen

28 augustus 2024 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Zo’n 100 leerkrachten werken nauw samen aan het nieuwe jaarthema.

De Vrije Basisscholen van Herzele, Borsbeke, Hillegem en Steenhuize organiseerden een gemeenschappelijke startdag in de Wattenfabriek van Herzele. Op het programma stond de introductie van het nieuwe jaarthema ‘Dol op onze bol’. Dit thema is gelieerd aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, met betrachting om de wereld beter te maken. Ongelijkheid verminderen, goede gezondheid en geen honger zijn hiervan enkele voorbeelden.

"Het jaarthema kan je heel goed linken aan ons pedagogisch project", vertelt directeur Jan De Vroe. "We willen vanuit onze scholen de vele uitdagingen in de wereld aangaan en zien kansen om samen onze schouders onder dit universele verhaal te zetten. Elk schoolteam wordt vertegenwoordigd door twee ambassadeurs die de groep trekt. En ook de ambassadeurs kunnen onderling netwerken.  Samenwerken zit al lang in het DNA van onze vrije basisscholen", besluit Jan De Vroe.

Na een boeiende lezing door pedagogisch begeleidster Kathleen Vandenhaesevelde, werd er gebrainstormd in groepen. Er volgde ook nog een woordje, gebracht door het schoolbestuur en onderwijsschepen Benjamin Rogiers. Met een hapje aan de foodtruck en een glaasje cava werd er getoast op het nieuwe schooljaar.

Reclamebanner