Vlaams Belang Herzele: “We kunnen alleen maar winnen en hebben niets te verliezen”

16 september 2024 | Sarah De Moor | Politiek

Sociale huisvesting met voorrang voor inwoners van Herzele, de verappartementisering tegengaan en de schuldenlast afbouwen. Dat zijn de drie krachtlijnen van het partijprogramma van Vlaams Belang Herzele, dat op 13 oktober voor het eerst deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Vlaams Belang Herzele trekt op 13 oktober voor het eerst naar de verkiezingen in onze gemeente. Dat doen ze niet met de gebruikelijke 25, maar wel met 17 kandidaten. "We gaan resoluut voor de oppositie en mikken op 1 of 2 zetels", zo vertelden Steffi Daem (plaats 2) en Stein Temmerman (plaats 3) tijdens de verkiezingsspecial van Helemaal Herzele op Radio Star*. "We kunnen alleen maar winnen en hebben niets te verliezen."

De partij trekt naar de kiezer met enkele krachtlijnen. Zo vindt Vlaams Belang Herzele dat "iedereen in aanmerking mag komen voor een sociale woning, maar er voorkeur moet gegeven worden aan mensen die al lang genoeg inwoner zijn van Herzele". De partij stelt ook dat er veel verborgen armoede is, onder meer omwille van slechte woonomstandigheden. "De gemeente moet dit actief opsporen en ondersteunen."

Ook de "verappartementisering" van onze gemeente is een doorn in het oog van de partij. "We moeten onze landelijke dorpskernen behouden. Appartementen zijn nog mogelijk, maar enkel buiten de landelijke dorpskernen en mogen maximum 3 verdiepingen hoog zijn."

Tot slot wil Vlaams Belang Herzele dat de schuldenlast prioritair wordt afgebouwd. "Er gaat te veel geld naar prestigeprojecten, zoals wielerwedstrijden of muurschilderingen. Dat moet anders."

Ontdek hier het volledige programma en alle kandidaten van Vlaams Belang Herzele.

(*) Lijsttrekker Freddy Van Liedekerke verontschuldigde zich voor de uitzending omwille van een operatie.

 

Audiofragmenten

14 september 2024 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

14 september 2024 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

14 september 2024 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

14 september 2024 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Radio Star helpt jou kiezen!

Elke partij die in Herzele deelneemt aan de lokale verkiezingen, krijgt tijdens de verkiezingsspecial van Helemaal Herzele de kans om de belangrijkste punten uit het partijprogramma en de kandidaten voor te stellen.

Zaterdag 14 september:
10u00 - 11u00: Vlaams Belang (zie link)
11u00 - 12u00: Vooruit (zie link)

Zaterdag 21 september:
10u00 - 11u00: N-VA
11u00 - 12u00: Open Vld

Zaterdag 28 september:
10u00 - 11u00: Leef!
11u00 - 12u00: CD&V

Aan de vooravond van verkiezingszondag gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat. Luister op zaterdag 12 oktober vanaf 10 uur naar het grote lijstrekkersdebat. Of maak het live mee, op vrijdagavond 11 oktober vanaf 8 uur in De Wattenfabriek (Solleveld 33, Herzele).

Op verkiezingszondag 13 oktober 2024 maken we vanaf 16u00 een live-uitzending. We geven de resultaten mee, analyseren de uitslag en vragen alle partijen om een (telefonische) reactie. En daarbij kijken we ook even over de eigen gemeentegrenzen heen.


Reclamebanner