Vooruit Herzele: “Wij willen opnieuw mee besturen, maar niet om de postjes te pakken”

17 september 2024 | HelemaalHerzele | Politiek

Op 13 oktober trekt ook Vooruit Herzele naar de verkiezingen in Herzele. In de verkiezingsspecial van Helemaal Herzele stelde de partij enkele prioriteiten uit hun partijprogramma aan de luisteraars voor. Integrale duurzaamheid, evenveel aandacht voor elke deelgemeente, een degelijk seniorenbeleid en echt inspraak voor echt belangrijke zaken.

Lijsttrekker Jo De Loor steekt de ambitie van Vooruit Herzele niet onder stoelen of banken. "We gaan voor 4 zetels. Daarmee zitten we opnieuw op het niveau van in 2006 (toen de partij, toen nog onder de naam s.pa, in de meerderheid zat, red.). We willen opnieuw mee besturen, maar niet om de postjes te pakken. We moeten kunnen wegen op het beleid."

Tijdens de uitzending kwamen heel wat partijprogrammapunten en kandidaten aan bod. Lijstduwer Georges Lefèvre pleitte voor integrale duurzaamheid. "Elke beslissing van het gemeentebestuur zou moeten beoordeeld worden aan de hand van een duurzaamheidstoets", zo klonk het. "En er moet een plan komen om de vele trage wegen en fiets- en wandelpaden te onderhouden." Linda De Roeck (onafhankelijke kandidaat op de lijst) stelde dat "elke deelgemeente evenveel aan bod moet komen" en dat "extra openbare verlichting en camera’s op recidiverende plaatsen delict" het veiligheidsgevoel moeten verhogen.

Volgens Dirk Van Melkebeke (plaats 24) "biedt deprivatisering de beste kans op meer en betere lokale tewerkstelling". Hij brak ook een lans voor "echte inspraak voor burgers over echt belangrijke zaken". "Dorpsraden hoeven zich niet louter bezig te houden met het bepalen van de locatie van een bank." Zo wil de partij een volksraadpleging organiseren over het dossier N42.

Één van de prioriteiten van Vooruit Herzele is het seniorenbeleid. "Ouderen moeten zo lang als mogelijk kunnen thuis wonen", vertelden Hielde De Bruycker (nummer 2) en Johnny D’Hoolaege (nummer 3). Het gemeentebestuur moet dit volgens hen faciliteren door onder andere de seniorenverenigingen te ondersteunen en in te zetten op een degelijke mobiliteit voor senioren. Goede eerstelijnszorg is daarbij onontbeerlijk volgens de partij. Bart Demyttenaere (plaats 11) stelde daarom "dat het gemeentebestuur ervoor moet zorgen dat de gemeente aantrekkelijk wordt voor huisartsen, zodat ze zich hier willen vestigen".

Tot slot stelde Bavo De Loor (plaats 23) dat er volgens zijn partij een forse inhaalbeweging nodig is op het vlak van huisvesting en infrastructuur voor de jeugdbewegingen. "Onderdak en een veilige speelomgeving zijn essentieel." Hij riep ook iedereen op om te gaan stemmen, ongeacht voor welke partij (maar ongetwijfeld toch liever voor Vooruit Herzele).

Ontdek hier het volledige programma en alle kandidaten van Vooruit Herzele.

Audiofragmenten

14 september 2024 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

14 september 2024 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

14 september 2024 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

14 september 2024 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Radio Star helpt jou kiezen!

Elke partij die in Herzele deelneemt aan de lokale verkiezingen, krijgt tijdens de verkiezingsspecial van Helemaal Herzele de kans om de belangrijkste punten uit het partijprogramma en de kandidaten voor te stellen.

Zaterdag 14 september:
10u00 - 11u00: Vlaams Belang (zie link)
11u00 - 12u00: Vooruit (zie link)

Zaterdag 21 september:
10u00 - 11u00: N-VA
11u00 - 12u00: Open Vld

Zaterdag 28 september:
10u00 - 11u00: Leef!
11u00 - 12u00: CD&V

Aan de vooravond van verkiezingszondag gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat. Luister op zaterdag 12 oktober vanaf 10 uur naar het grote lijstrekkersdebat. Of maak het live mee, op vrijdagavond 11 oktober vanaf 8 uur in De Wattenfabriek (Solleveld 33, Herzele).

Op verkiezingszondag 13 oktober 2024 maken we vanaf 16u00 een live-uitzending. We geven de resultaten mee, analyseren de uitslag en vragen alle partijen om een (telefonische) reactie. En daarbij kijken we ook even over de eigen gemeentegrenzen heen.


Reclamebanner