N-VA: “Voor ons telt vooral de kwaliteit en niet de kwantiteit”

23 september 2024 | Sarah De Moor | Politiek

Een warm en ondernemingsvriendelijk Herzele met een verstandig bouwbeleid dat zijn financiën op orde heeft. Zo zien de twaalf kandidaten die op 13 oktober voor N-VA Herzele naar de kiezer trekken de toekomst van onze gemeente. Die speerpunten kwamen ze tijdens de verkiezingsspecial van Helemaal Herzele uit de doeken doen.

Twaalf kandidaten en dus niet de de gebruikelijke vijfentwintig: “Wij hebben net zoals de andere partijen ondervonden dat het niet evident is om de mensen warm te maken voor een politiek engagement”, repliceerde lijsttrekker Sarah De Mulder in de verkiezingsspecial van Helemaal Herzele op Radio Star. Lijstduwer Michiel Pletinckx vulde aan: “Voor ons telt vooral de kwaliteit en niet zozeer de kwantiteit. Ik ben trots dat we ervoor gekozen hebben om een nieuw, jong talent als lijsttrekker naar voren te schuiven en zo duidelijk voor de toekomst te kiezen.” In die toekomst wil de partij heel graag opnieuw meebesturen. “Wij hebben er 6 jaar oppositie opzitten, maar zijn het besturen zeker nog niet verleerd”, zo zei de lijsttrekker nog. “Momenteel hebben we drie zetels. Daar zouden we graag een vierde aan toevoegen.” 

De N-VA wil van Herzele een warme gemeenschap maken, waar alle mensen zich thuis voelen. “Een modern gemeentebestuur moet dan ook werk maken van een beleid voor mensen die kampen met mentale gezondheidsproblemen”, vertelde Stefanie De Borle (plaats 5). “Bijvoorbeeld door op de website een duidelijk overzicht te geven van eerstelijnspsychologen.” Leentje Beerens (plaats 4) pleitte dan weer voor meer aandacht voor “ouders die het moeilijk hebben om hun kinderen in een sportclub in te schrijven omdat ze het financieel niet aankunnen of omdat ze aan het werk zijn en hun kinderen niet kunnen brengen.”

Volgens de partij is er ook nood aan een ruimtelijke ordening die het landelijke en groene karakter van onze gemeente vrijwaart. Joshua D’Hondt (plaats 3) wil geen willekeurige appartementisering” en stelt opnieuw voor om de woonuitbreidingsgebieden te schrappen. “Dat voorstel werd weggestemd door Open VLD en CD&V (de huidige meerderheid, red.), maar het is een belangrijke maatregel voor de bescherming van de open ruimte en het landelijk karakter, alsook voor het beschermen van landbouwgronden, en voor de waarde van mensen hun woning.” Volgens Dirk Ruebens (plaats 2) is er nood aan “meer ruimte voor natuur- en bosgebieden. Momenteel is slechts 0,6% van onze totale oppervlakte bos, en dat moet beter.”

Ook een ondernemingsvriendelijk beleid is voor N-VA Herzele van groot belang. “We moeten het lokaal ondernemerschap maximale kansen geven”, vertelde lijsttrekker Sarah De Mulder. “Een doordacht bouwbeleid uitwerken en de leegstand bestrijden, kan daar eveneens toe bijdragen. Zo kunnen we leegstaande gebouwen sneller herbestemmen door ze open te zetten voor bijvoorbeeld pop-up stores.”  

Volgens de partij is het echter enkel mogelijk om te blijven investeren in belangrijke projecten en diensten als de gemeente opnieuw financieel gezond wordt. “De schulden moeten afgebouwd worden”, zei lijstduwer Michiel Pletinckx stellig. “Zowat het eerste dat we aan het begin van de legislatuur dan ook van plan zijn, is een grondige doorlichting vragen van de uitgaven. Elke uitgave, subsidie en premie moet zo nauwkeurig mogelijk opgelijst worden en getoetst worden aan het oorspronkelijke doel.”

Ontdek hier het volledige programma en alle kandidaten van N-VA Herzele.

Audiofragmenten

Radio Star helpt jou kiezen!

Elke partij die in Herzele deelneemt aan de lokale verkiezingen, kreeg tijdens de verkiezingsspecial van Helemaal Herzele de kans om de belangrijkste punten uit het partijprogramma en de kandidaten voor te stellen.

 

Aan de vooravond van verkiezingszondag gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat. Luister op zaterdag 12 oktober vanaf 10 uur naar het grote lijstrekkersdebat. Of maak het live mee, op vrijdagavond 11 oktober vanaf 20 uur in De Wattenfabriek (Solleveld 33, Herzele).

Op verkiezingszondag 13 oktober 2024 maken we vanaf 16u00 een live-uitzending. We geven de resultaten mee, analyseren de uitslag en vragen alle partijen om een (telefonische) reactie. En daarbij kijken we ook even over de eigen gemeentegrenzen heen.


Reclamebanner